MATCHER

MATCHER

Se alla matcher som har spelats, och det matcherna som ska spelas i årets upplaga av Champions League. Nedanför har du alla datum för matcherna och alla tider för avspark. Se också vart du kan köpa abonnemang för att se dessa matcher på TV.

Matcher i Champions League

Allt om Champions League matcher

Här får du reda på all viktig fakta du behöver veta om när det kommer till Champions League matcher. Det är nämligen vissa regler i dessa matcher som gäller som du inte hittar i andra turneringar, som kan vara bra att ha koll på. Nedan har vi listat det viktigaste skillnaderna på dessa matcher och andra matcher.

Vikten av borta mål

En sak du snabbt får höra väldigt mycket om när du kollar på Champions League TV är det här med borta mål, eller vikten av att inte släppa in några mål själv. Skulle det vara så att 2 lag har gjort totalt lika många mål vardera under slutspelet när dem mött varandra på hemma och borta plan, så är det laget som har gjort flest mål på borta plan som vinner och går vidare.  Så det flesta lagen försöker att hålla tätt bakåt på hemma plan, och när dem spelar på borta plan att försöka få till minst ett mål framåt när dem spelar matcher på borta plan. Detta gör det hela mer öppet vem så går vidare till slutspel, och ganska roligt med odds & betting på Champions League.

Matcher under gruppspelet

Det matcher som spelas i gruppspelet som man sker lottning till, spelas däremot mer normalt kan man säga. Där är det viktigt precis som vanligt bara att vinna sina matcher i det grupper man har hamnat i, och försöka hamna så högt som möjligt i tabellen för den Champions League grupp man har hamnat i.

Gula kort under matchen

Precis som i det flesta vanliga ligorna runt om i Europa inom fotboll, så har även Champions League och Europa League regler som säger att den spelare som får 2 gula kort på 1-2 matcher, blir avstängd matchen efter. Detta gör att det tyvärr blir så att vissa spelare inte får vara med och spela final i Champions League. Så det gäller helt enkelt att vara mycket sparsam med att dra på sig gula kort.

Hur spelas matcherna i Champions League?

Alla Champions League matcher spelas på en fotbollsarena, där det finns en fotbollsplan med gräs på. På denna planen har man ställt upp två mål, ett på vardera sida av planen. På själva planen har man sedan ritat upp med vita sträck själva “spelplanen”, som alla spelare måste förhålla sig till. När vi ändå pratar om spelare så kanske du undrar hur många spelare det är på vardera sida i en Champions League match? Det är så enkelt som så att det är 10 ute spelare + en målvakt i vardera lag ute på planen. Varje lag kan sedan välja att byta in/ut spelare mot spelare som sitter på bänken. Själva målet i matchen är att försöka få in en rund boll innanför stolparna och ribban på motståndarlagets mål. Den som har gjort flest mål efter 90 minuter plus tilläggstid, vinner matchen.

Dommarens roll i Champions League matcher

Dommaren som dömer en Champions League match, har en väldigt viktig roll i spelet. Det är nämligen han som dömer, och kan dela ut röda och gula kort i matchen. Han är också den som blåser igång en Champions League match, och blåser av matchen när han tycker att matchen är slut efter övertid.